پنج روش دریافت شماره شبا به صورت آنلاین
در این مقاله پنج روش دریافت شماره شبا از جمله روش آنلاین تبدیل شماره حساب یا کارت به شماره شبا را به شما آموزش خواهیم داد.
کد شبا حساب بانکی، یکی از آن شمارههایی است که همه ما حداقل یک بار در طول زندگی به آن نیاز پیدا میکنیم. به همین دلیل روزانه میلیونها نفر به دنبال نحوه دریافت کد شبا یا روش تبدیل شماره حساب یا کارت به شماره شبای بانکی هستند.
کد شبا مخفف “شناسه حساب بانکی ایران” است. این کد به طور منحصر به فرد مشخص کننده حساب بانکی شما است. طبیعتا برای انجام معاملات بانکی و بینالمللی وجود یک سیستم شناسایی حساب بانکی به صورت یک پارچه لازم و ضروری است. شماره شبای بانکی همان سیستم یکپارچه است که با آن میتوانید معاملات بین بانکی و حتی بینالمللی خود را انجام دهید.
البته برای معاملات بانکی بینالمللی مشکلات فراوانی وجود دارد و به علت وجود تحریمها این کار به آسانی رخ نمیدهد اما در ایران برای انتقال پول از هر بانک به بانک دیگر به کد شبا نیاز دارید.
به شماره حساب یا شماره کارت خود دقت کنید متوجه میشوید که هر بانک یک فرمت خاص برای حساب و کارت مشترکان خود در نظر گرفته است، به همین دلیل از کد شبا استفاده میشود.
شماره شبا مانند شماره ملی یک کد یکتا است، یعنی امکان ندارد که دو حساب یک کد شبا داشته باشند. به این ترتیب برای معاملات بین بانکی از کد شبا استفاده میشود. این کد بر اساس استاندارد جهانی IBAN تهیه شده، همچنین مطابق استاندارد ISO-13616 است.
اما بسیاری از مردم نمیدانند که شماره شبای بانکی حسابشان چه عددی است، به همین دلیل به دنبال نحوه دریافت کد شبا یا روش تبدیل شماره حساب یا کارت به شماره شبا هستند.
پیش از آنکه نحوه دریافت کد شبا یا روش تبدیل شماره حساب یا کارت به شماره شبای بانکی را آموزش دهیم، بهتر است بیشتر با کد شبا آشنا شویم و نگاه دقیقتری به اجزای آن داشته باشیم.
آشنایی با ساختار شماره شبا
شماره شبای بانکی در ایران با دو حرف IR آغاز شده و پس از آن 24 رقم قرار دارد. این شناسه یکتا بوده و برای هر حساب بانکی تنها یک کد شبا وجود دارد.
ساختار شماره شبا به شکل زیر است:
- دو حرف اول: دو حرف ابتدایی در شماره شبای بانکی نشان دهنده کشور میزبان حساب بانکی است.
- دو رقم اول: دو رقم ابتدایی کد شبا نشان دهنده کنترل و صحت ساختار کد شبا است.
- سه رقم بعدی: سه رقم بعدی شماره شناسه بانک است.
- یک رقم بعدی: این رقم نشان دهنده نوع حساب شماست.
- 18 رقم بعدی: یک رقم یکتا برای شناسایی کد شبا است.
-
شماره شبای بانکی برای چه کارهایی کاربرد دارد؟
در هر نوع انتقال بین بانکی، شماره شبای بانکی کاربرد دارد اما به طور معمول کاربران برای انتقال وجه کم از دستگاههای ATM یا اپلیکیشنهای مالی استفاده میکنند که با شماره کارت هم نیاز شما را بر طرف میکند.
اما برای انتقال مبالغ قابل توجه بین بانکی مانند 10 یا 20 میلیون تومان باید از انتقال پایا یا ساتنا استفاده کنید که به شماره شبای بانکی نیاز دارند. همچنین برای دریافت دستگاه پُز و درگاه بانکی نیز به کد شبا نیاز دارید، در ادامه مواردی که شماره به کار میآید را به ترتیب نوشتهایم:
- انتقال پایا: در انتقال پایا شما میتوانید تا حداکثر 15 میلیون تومان پول در طول روز جابهجا کنید، برای این انتقال به شماره شبای بانکی نیاز است.
- انتقال ساتنا: برای انتقال وجه بین 15 تا 50 میلیون تومان باید از شیوه ساتنا استفاده کنید که در این مورد هم به شماره شبای بانکی نیاز است.
- گرفتن دستگاه POS: هنگام دریافت دستگاه POS باید شماره شبا به بانک ارائه دهید، با دستگاه POS امکان انتقال تا 50 میلیون تومان وجود دارد.
- درگاه اینترنتی: برای دریافت درگاه اینترنتی نیز یکی از موارد لازم، شماره شبای بانکی است.
- استفاده از خدمات دولتی: برای دریافت برخی از خدمات دولتی مانند سود سهام عدالت ارائه کد شبا الزامی است.
- حوالههای ارزی: همچنین برای انتقالات مالی بینالمللی و حوالههای ارزی هم به کد شبا نیاز پیدا میکنید.
تفاوت کد شبا با شماره حساب و شماره کارت چیست؟
شماره حساب عددی است که موجب تمایز حساب شما با دیگر حسابهای یک بانک میشود. تمام حسابهای بانکی از جمله حسابهای حقوقی و حقیقی، سرمایهگذاری و جاری دارای شماره حساب هستند، اما برای انتقال بین بانکی نمیتوان از شماره حساب استفاده کرد. از طرفی شماره کارت معمولا برای حسابهای سپرده شخصی و کوتاه مدت داده میشود، این شماره تاریخ انقضا دارد اما شماره شبا و شماره حساب تاریخ انقضا ندارد.
- شماره شبای بانکی کد یکتایی است که حساب بانکی شما را در کل سیستم بانکی ایران و دنیا به حسابهای دیگر متصل میکند، کد شبا برای انواع حسابهای جاری، سپرده، کوتاه مدت، بلند مدت و غیره وجود دارد و تاریخ انقضا ندارد